Tokio, 31. ožujka 2018.

Izložba Muzeja prekinutih veza u Tokiju

U Tokiju je od 31. ožujka do 14. travnja 2018. u prostoru 3331 Arts Chiyoda otvorena izložba zagrebačkog Muzeja prekinutih veza. Ovo je prva japanska izložba nagrađivanog zagrebačkog muzeja koji je posljednjih godina jedna od glavnih atrakcija za japanske turiste u posjetu glavnom gradu Hrvatske.

Pored izložaka iz već postojećeg fundusa Muzeja, za ovu priliku su posebno prikupljeni predmeti kako bi se globalno prepoznati koncept Muzeja prilagodio i približio lokalnoj japanskoj publici.

Izložba se održava pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Republike Hrvatske u Japanu, a postavljena je zahvaljujući japanskoj tvrtki Kaneko + Associates. Svečanom otvorenju izložbe prisustvovali su predsjednik Kaneko + Associates Nobu Kaneko, osnivači muzeja Olinka Vištica i Dražen Grubišić kao i predstavnici hrvatskog veleposlanstva.

U svom govoru veleposlanik Dražen Hrastić  je naglasio izniman uspjeh i svjetsku prepoznatljivost inovativnog koncepta Muzeja prekinutih veza. Postavljanje izložbe u Tokiju, jednom od svjetskih centara noviteta, kreativnosti i inovativnosti, zasigurno će pridonijeti boljem prepoznavanju Hrvatske - ne samo kao zemlje bogate i očuvane prirodne i povijesne baštine - nego i kao zemlje raznovrsne kulture te kreativnih, inovativnih i otvorenih ljudi. Otvaranje izložbe posebno je značajno i kao doprinos obilježavanju 25. godišnjice uspostave diplomatskih odnosa Hrvatske i Japana i 5. godišnjice ulaska Hrvatske u Europsku uniju.

Više informacija o Muzeju je dostupno na njihovim web stranicama https://brokenships.com/, a podaci za posjetitelje dostupni su na japanskom jeziku na web stranicama tokijske izložbe http://brokenships.jp/.