Tokio, 25. rujna 2017.

Predstavljanje hrvatske kuhinje na gastronomskom sajmu Taste of Tokyo 2017

Pod pokroviteljstvom gradske uprave Tokija održan je trodnevni gastronomski sajam Taste of Tokyo na kojem je predstavljena hrvatska gastronomija i hrvatski proizvodi prisutni na japanskom tržištu. Sajam je održan od 22. do 24. rujna ispred ulaza na najveći japanski turistički sajam JATA Tourism EXPO što je osiguralo veliku posjećenost ovog događanja. Projekt Taste of Tokyo dio je projekta Beyond 2020 kojim se nastoji promovirati svekolika japanska kultura u kontekstu Olimpijskih i Paraolimpijskih igara kojima će Tokyo biti domaćin 2020. godine.

U sklopu projekta održani su kuharski seminari kojima su predstavljene nacionalne kuhinje različitih država. Supruga hrvatskog veleposlanika Blaženka Hrastić predstavila je pripremu svinjskog filea s jabukama i tartufima. U prodajnom dijelu mnogobrojnim posjetiteljima nudila su se vrhunska hrvatska maslinova ulja, proizvodi od tartufa i drugi delikatesni proizvodi.