Tokyo, 04. prosinca 2017.

Sudjelovanje hrvatskih znanstvenika na 13. međunarodnoj radionici o nadzoru ionizirajućeg zračenja u okviru dugogodišnje suradnje s tvrtkom Chiyoda Technol Corporation

13. međunarodna radionica o nadzoru ionizirajućeg zračenja održana je u japanskom gradu Oaraiju od 2. do 4. prosinca 2017. godine. U radionici, održanoj u organizaciji tvrtke Chiyoda Technol Corporation, sudjelovalo je više od 200 sudionika iz 21 zemlje. Skupina od pet hrvatskih predstavnika iz Instituta Ruđer Bošković te Dječje bolnice Srebrnjak aktivno je i vrlo uspješno sudjelovala na radionici održavši prezentacije u području dozimetrije ionizirajućeg zračenja.

Institut Ruđer Bošković (Laboratorij za radijacijsku kemiju i dozimetriju) ima dugogodišnju uspješnu znanstvenu suradnju s tvrtkom Chiyoda Technol Corporation u području temeljnog i primjenjivog istraživanja u području luminiscentne dozimetrije koja se svake godine, počevši od 2007., revidira i potvrđuje kroz potpisivanje ugovora o suradnji. Ovo je jedan od najboljih primjera suradnje između hrvatskih i japanskih znanstvenih i poslovnih aktera za koji se nadamo da će doprinijeti povećanju sličnih projekta suradnje u budućnosti.