Tokyo, 19. travnja 2018.

Japan je zemlja-partner 48. Varaždinskih baroknih večeri

U Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Tokiju 19. travnja 2018. je održana press konferencija i prezentacija Varaždinskih baroknih večeri za japanske medije i predstavnike kulturnih institucija.

48. Varaždinske barokne večeri održat će se od 21. rujna do 3. listopada ove godine pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike i pod sloganom Više od glazbe. Radi o jednom od najznačajnijih i najvećih festivala posvećen baroknoj glazbi u Europi, a ujedno i jednom od 4 kulturna festivala od nacionalnog značaja. Sudjelovanje Japana kao zemlje partnera Varaždinskih baroknih večeri važan je doprinos obilježavanju 25. godišnjice uspostave diplomatskih odnosa između Hrvatske i Japana.

Okupljene su pozdravili veleposlanik Republike Hrvatske u Japanu Dražen Hrastić i gradonačelnik grada Varaždina Ivan Čehok. Ravnatelj Koncertnog ureda Varaždina Raymod Rojnik predstavio je bogati program festivala koji se sastoji od 30 koncerata na kojima će nastupiti više stotina glazbenika a očekuje se desetak tisuća posjetitelja. U ovogodišnjem izdanju festivala važnu će ulogu imati i glazbenici iz Japana : članovi ansambla Libera Classica Hidemija Suzukija, Masato Suzuki i Bach Collegium Japan te zbor La Fonteverde.

U kratkom glazbenom dijelu predstavljanja nastupili su violinistica Madoka Sato i pijanistica Hiroko Sato.

Više informacija o Varaždinskim baroknim večerima možete pronaći u sljedećim dokumentima:

Info 1

Info 2

Copyright (c) 1997.- 2019. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH Sva prava pridržana