Tokio, 20. svibnja 2018.

Predstavljanje hrvatskih visokih učilišta u Japanu

Drugu godinu zaredom u sklopu sajma europskog visokog obrazovanja (European Higher Education Fair) održanog 19. i 20. svibnja u dva najveća japanska grada Tokiju i Osaki, predstavljene su mogućnosti studiranja na hrvatskim visokim učilištima. Na štandu Study in Croatia u organizaciji Veleposlanstva Republike Hrvatske u Tokiju svoju ponudu su predstavili Veleučilište Vern, Visoko učilište Algebra i Tehničko veleučilišta Zagreb, a na posebnom štandu je sudjelovala i Zagrebačka škola ekonomije i managementa.

Na sajmu je svoju ponudu predstavio 81  izlagač iz 22 države, a sajam je posjetilo oko 1.400 učenika i studenata zainteresiranih za nastavak školovanja u Europi. Sajam je organizirala Delegacija Europske Unije u Japanu u suradnji s europskim i japanskim partnerima.

Japanski studenti interesirali su se za programe hrvatskih visokih učilišta na engleskom jeziku iz različitih područja i različitih razina – od ljetnih škola i kratkotrajne razmjene do doktorata. Posebno su ih zanimala pitanja troškova studiranja i života u Hrvatskoj, priznavanje diploma, mogućnosti smještaja i stipendiranja, sigurnost kao i mogućnost komunikacije na engleskom jeziku u svakodnevnom životu.

U sklopu programa održana je i prezentacija Study in Croatia,  a organiziran je sastanak (matchmaking) s predstavnicima japanskih visokih učilišta zainteresiranih za suradnju i razmjenu s europskim partnerima.

Japanska Vlada aktivno potiče, kako internacionalizaciju japanskog sustava visokog školstva, tako i odlazak japanskih studenata na studij i razmjenu u inozemstvo, što može biti odlična prilika za širenje suradnje između hrvatskih i japanskih sveučilišta. Sudjelovanje na sajmu je i ove godine podržalo Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH.

Copyright (c) 1997.- 2019. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH Sva prava pridržana