Oarai, 09. prosinca 2018.

Sudjelovanje hrvatskih znanstvenika na 14. Međunarodnoj radionici o nadzoru ionizirajućeg zračenja

14. Međunarodna radionica o nadzoru ionizirajućeg zračenja održana je 8. i 9. prosinca 2018. u Oaraiju, Japan. 224 sudionika iz 18 zemalja sudjelovali su na radionici koju je organizirala tvrtka Chiyoda Technol Corporation. Četiri predstavnice iz Hrvatske (Institut Ruđera Boškovića, Laboratorij za radijacijsku kemiju i dozimetriju te Dječja bolnica Srebrnjak) aktivno su sudjelovale u radionici s prezentacijama u području dozimetrije ionizacijskog zračenja.

Sve četiri hrvatske predstavnice također su sudjelovale na zajedničkom sastanku o budućoj suradnji i zajedničkom istraživanju održanom 11. prosinca 2018. u sjedištu Chiyoda Technola u Tokiju. Institut Ruđer Bošković (Laboratorij za radijacijsku kemiju i dozimetriju) i Chiyoda Technol Corporation od 2007. godine uspješno surađuju u području dozimetrije ionizirajućeg zračenja te je njihova suradnja jedan od najboljih primjera suradnje znanosti i industrije.

Veleposlanik Dražen Hrastić sudjelovao je na prvom danu radionice te održao govor tijekom svečanosti otvorenja spomenute radionice.

Copyright (c) 1997.- 2020. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH Sva prava pridržana