Tokio, 05. ožujka 2019.

Hrvatski proizvodi na FOODEX-u – najvećem azijskom sajmu hrane i pića

U Tokiju se od 5. do 8. ožujka 2019. godine održava 44. međunarodni sajam hrane i pića – FOODEX, najveći takav sajam u Aziji. Na sajmu, koji se održava u konvencijskom centru Makuhari Messe, nastupaju izlagači iz 95 država, a očekuje se više od 85.000 posjetitelja iz poslovnih krugova.

Ove godine na FOODEX-u je otvoren i Paviljon Europske unije (EU) na kojem su izloženi proizvodi iz svih država članica EU. Veleposlanstvo Republike Hrvatske je, u suradnji s predstavnicima Europske komisije (EK) iz Bruxellesa i Delegacijom EU u Tokiju, osiguralo dvadesetak hrvatskih proizvoda koji su izloženi u EU paviljonu. Izložena su vina Dingač, Plavac mali, bogdanuša, graševina, merlot, malvazija i teran, pivo, ekstra djevičansko maslinovo ulje, konditorski proizvodi, liker Maraschino, tartufi, džemovi i cvijet soli.

U EU paviljonu je svoje proizvode izložila i hrvatska tvrtka Adria, koja samostalno nastupa na sajmu s asortimanom proizvoda: vinima, maslinovim uljem, proizvodima od tartufa i konditorskim proizvodima.

EU paviljon su na prigodnoj svečanosti otvorili Hiromichi Matsushima, zamjenik ministra poljoprivrede Japana, Jerzy Plewa, glavni ravnatelj u Upravi za poljoprivredu i ruralni razvoj EK, i Patricia Flor, veleposlanica EU u Japanu, uz nazočnost brojnih veleposlanika iz država članica.

U sklopu EU paviljona održavaju se kuharske prezentacije (cooking show) za poslovne posjetitelje i medije.

 

Copyright (c) 1997.- 2020. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH Sva prava pridržana